tiistai 12. tammikuuta 2010

Raportoinnista ja virkkaamisesta.

Blogin ensimmäisen asiapostauksen olisi varmaan hyvä käsitellä tällä hetkellä tekeillä olevia töitä. Koska meinasin raportoida aina jokaisen työn edistyksen, niin olisi hyvä, että lukijat tietäisivät, mistä töistä kirjoitan. Lisäksi olen kehitellyt muitakin kirjoitusideoita päässäni: esitellä aina uudet työt joko raportoinnin yhteydessä tai erikseen, kirjoittaa uusistaa ideoista jotka voisivat päätyä toteutuslistalle, kertoa jos joku työ päätyykin purkukoriin ja jos ja kun ostan uusia lankoja, kankaita jne. niin raportoida siitäkin. Niitä tulee olemaan luultavasti todella vähän. Olen varastontyhjennyslinjalla nääs ja sallin itselleni vain kerän/vyyhdin kaksi kuukaudessa. Vain jos olen saanut varastoa tyhjennettyä. Uusi lanka on porkkana ja uuden ihanan langan menetys keppi. Varmasti muitakin aiheita tulee olemaan.

Nyt aktiivisia töitä on yhteensä viisi. Se on aika vähän, kun miettii, että niitä epäaktiivisia on suunnilleen saman verran ja jonossa olevia sellainen viisikymmentä. Aktiivisista töistä kaksi on virkattuja ja loput neulottuja. Nyt esittelen virkatut työt ja huomenna neulotut(ettei tulisi liian pitkää sepostusta).

1. Purotorkkupeitto:
Ostin alunperin kymmenen kerää Revontulia tunikaa varten. Valitettavasti en silloin tiennyt, että vaikka kerät olisivatkin samasta erästä, ne olisivat silti täysin erilaisia. Joissakin kiertää vaaleanpunainen väri koko ajan mukana, toisissa sininen ja vain kolme kerää olivat sen näköisiä kuin puron olin kuvitellut olevan: väri vaihtui kauniisti ja tasaisesti kerän ajan. Lisäksi kerät loppuivat ja alkoivat aivan eri väreillä, joten langan ja värin jatkaminen oli yhtä tuskaa. Sitten meinasin tehdä niistä  neuletakin, jota neuloin aika pitkälle ennen kuin tajusin, ettei tästäkään tule mitään. Viime keskiviikkona sain kuitenkin inspiraation: minä virkkaan keristä torkkupeiton! Puro on juuri sopiva virkattuihin neliöihin. Nyt neliöitä on yhteensä 21 ja virkkaan ainakin 4 lisää. Sitten pitää katsoa minkä kokoinen peitto siitä tulisi. Puroa ei hirveämmin ole enää myynnissä kaupoissa...

2. Röijy:


 
 
Inhoan tuota nimeä, mutta malli on nätti ja alpakkalanka on ihanan pehmeää ja lämpimää. Tätä olen virkannut joulukuun alusta asti. Malli on paljon vaikeampi kuin aluksi voisi päätellä. Ohjeesta ymmärtää vain kun samalla virkkaa. Lisäksi lankaakin kuluu yllättävän paljon, vaikka teeteen Alpakka onkin riittoisaa. Nyt enää pitäisi tehdä kaksi senttiä helmaan ja sitten virkata hihat. Sitten olisi valmista.
Joten siinäpä oli virkkaamiset.

Ei kommentteja: