sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Pastellivärejä.

 Kuvasin tänään auringonvalossa muutaman kuvan ja sain muutamalle päivälle samalla jutunaihettakin. Tässä on aiheista ensimmäinen:


Joskus kolmisen vuotta sitten minuun iski jokin viiraus ja ostin kasan pastellivärisiä keriä. Yhdeksän kerää Novitan Tennesseetä. Kaksi mintunvihreätä, kaksi keltaista, kaksi liilaa, kaksi oranssia ja yksi pinkki. Meinasin virkata niistä pöytäliinan(oi miksi?). Nyt kerät ovat pyörineet lähinnä lattialla, kun olen miettinyt mitä ihmettä niistä voisi tehdä. Perjantai-iltana löysin vastauksen: vauvanpuseroita. Vaikkei olekaan mitään vauvoja, jotka tarvitsisivat vaatteita. Mutta kyllä puseroille varmasti jossain vaiheessa tarvetta on.


En olisi uskonut, että noista keristä tulisi jotain näin nättiä. Meinaan neuloa tällaisiä palapaitoja neljä ja nimetä ne jäätelömakujen mukaan. Sitten katson mitä langoista on jäänyt jäljelle: neulonko viidennen paidan vai mitä. Samalla tuli kokeiltua millaista intarsia-neulominen on. Ei ole niin vaikeaa kuin luulin.

Ostettujen lankojen määrä on ahdistanut, mutta nyt kun keksin näille kerille käyttöä, ahdistus on helpottanut. Tässä lähteekin sitten 900 grammaa varastosta pois.

Ei kommentteja: