sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Tallinna

Tässä tulikin muutaman päivän tahaton tauko, koska lähdin opiskelijareissulle Tallinnaan Torstaina aamuyöllä kello 00.30 ja tulin takaisin sunnuntaiyönä joskus kahden aikoihin. En kerinnyt asiasta kertoa ollenkaan blogissa, kun tuli niin kiire lähteä. Ei edes keritty ostaa ruokaa kaappiin. Oli kiva tulla kotiin nälkäisenä muistaen, että kaapit huutavat tyhjyyttään. Onneksi oli puurohiutaleita ja tein sitten meille puuroa yöpalaksi.

Reissusta en hirveämmin kerro mitään, koska se meni aika poskelleen. Kaikki kolme ja puoli yötä joutui valvomaan ja kuuntelemaan känniläisten möykkää. Nukkua ei saanut. Kolmantena yönä melu loppui vasta puoli seitsemältä aamulla(!). Koska öisin ei saanut nukkua, piti nukkua päivisin ja se söi paljon aikaa Tallinnan tutkimiselta. Lisäksi luultiin koko ajan, että laiva lähtee takaisin neljältä, mutta se lähtikin jo kahdelta. Koko matkasta jäi niin pahat muistot, että en tiedä lähteäkkö ollenkaan ensi vuonna. Kanssaopiskelijoita emme halua pitkään aikaan nähdä. Joten se siitä vapun juhlimisesta.

Kerkisin ostaa jonkin verran lankaa, mutta odottamani vironvillat jäivät ostamatta. Jostain olin lukenut, että se oli Virukeskuksessa, mutta se ei ollutkaan. Kaupan löysimme silloin, kun se oli kiinni ja lauantaina oli tarkoitus käydä siellä, mutta ei keritty. Koska jäi paljon rahaa käyttämättä ja piti kestää idiootteja koko paluumatka, ostettiin koko rahalla viinaa.

Sitten niihin lankoihin. Ensimmäinen ostos oli kyllä Helsinkin puolelta. Käytiin Sypressissä ja ostin huivilankaa. Tutkin Ravelryn ohjetietokantaa sopivan ohjeen varalta, mutta tuo lanka on niin ohutta, että se saa odottaa jonkin aikaa.

Sypressi Huivilanka

Tallinnassa löydettiin Karnaluks ja ostin sieltä 20 kerää eli kilon Rowanin Handknit Cottonia. Arvatkaa muuten paljonko maksoi!


Rowan Handknit Cotton

No ei paljoa: vain 20€. Noista osalle on jo valittuna nätin pitsineuletakin ohje. Pitää kattoa kuinka monta kerää siihen menee.

Kotona postilaatikossa odottikin kanssaräveltäjältä ostetut Knit Picks Alpaca Cloud -vyyhdit. Olen jo alustavasti katsonut tällekin sopivaa huiviohjetta.

Knit Picks Alpaca Cloud

Että silleen. Harmi, että kaikki meni ihan pieleen reissussa. Odotettiin sitä niin pitkään ja hartaasti. Tietysti örveltäjien mielestä se oli paras reissu ikinä ja varmaan toistavat saman ensi vuonna. Minua ei ainakaan enää huvita yhtään itkeä aamuyöllä sitä, kun ei saa yhtään nukkua.

Ei kommentteja: