keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

We built this city on rock and roll.

Otsikon kappale on soinut päässäni eilisen ja tämän päivän. Starshipin "We Built This City". Ehtaa kasarimusaa. Ainoa ongelma on se, että en tiedä miksi se soi päässäni eli mistä sen olen kuullut lähiaikoina. N sanoi, ettei ole kuullut kappaletta koskaan. Ja me olemme 24/7 toistemme seurassa. Kappale kyllä on tuttu ennestään. Aika jännä juttu.

Kävin eilenkin vähän ostelemassa. Ensinnäkin olen kyllästynyt vanhoihin huonoihin pyöröpuikkoihin, joiden kaapeli on ihan kovettunut ja näin neulominen on todella hidasta. Ja muutenkaan ei näytä toi toimivuussuunnittelu ollut suuressa huudossa entisaikaan. Ostin Somikista kolmet Addin pyöröpuikot: 2,5mm, 3mm ja 4mm. Täydennän kokoelmaa myöhemmin vielä 2mm ja 3,5mm puikoilla. Kalliitahan nuo ovat, mutta hyviä(kokeilin jo) ja luultavasti myös kestäviä. Vanhoja en heitä minnekään, koska ne toimivat ns. pidikkeinä eli kun hyviä puikkoja on vain yhdet kappaleet ja tartteis kahteen eri työhön yhtiä, niin voi toisen laittaa odottamaan vanhoille puikoille ja neuloa välillä sitä toista työtä. Vaikeasti selitettynä.

Ostin minä kaksi kerää lankaakin. Jos muistatte, niin osallistuin Lace Sampler Mystery KAL-nimiseen yhteisneulontaan, jossa joka kuukausi tulee uusi mallineule. No tällä hetkellä olen kolme kuukautta jäljessä ja kohta neljä. Lanka oli aivan liian ohutta minun tämän hetkisille taidoille, joten neulominen on jäänyt kesken. En halunnut kuitenkaan mitään hirveän paksua lankaa. Ostin sitten pitkän pohdinnan jälkeen kaksi kerää Steppiä. Paksumpaa kuin aikaisempi, mutta silti ohutta. Tiedän osaavani neuloa kuitenkin tästä langasta. Väri on oikein nätti.

Turkoosi Step.

Meinasin postata jo eilen tästä, mutta käytiin hakemassa minulle uusi kannettava tietokone ja aikaa meni sen tutkimiseen. Nyt on hyvä kone. Ei tarvitse enää saada raivareita sen takia, kun kone menee juntturaan kesken kaiken, tekisipä mitä tahansa.

Ja vielä huhtikuun alusta neulomislista: kahdet sukat, raitapaita, huivi ja vauvanpaita loppuun. Ja saada kiinni muut siinä ryhmässä. Siinä on aika paljon tekemistä. Ja ehkä melkein saisin korvattu tämän kuun inputin. Joka muuten on tällä hetkellä 1400 grammaa...

2 kommenttia:

juli kirjoitti...

Kiitettävän ahkera neulomuslista...
heles-inki.vuodatus.net

Ladetsu kirjoitti...

juuli, no nuohan ovat enemmän tai vähemmän valmiita. Suurin työ on oikeastaan se, että ne saisi vihdoinkin valmiiksi. Esim. vauvanutusta pitäisi vain ommella hiha ja sivusauma plus taitella nappilista olkaan.