maanantai 30. elokuuta 2010

Lankavaraston tuhoamiseen on kaksi hyvää tapaa...

...nimittäin palapeiton virkkaaminen ja joululahjasukkien neulominen. Kummankin projektin onnistuessa lankalaatikko(tai oikeastaan se kaappiosa, laatikoissa on mukavia lankoja joita ei tarvitse tuhota) pienenee kahdella kilolla. Kahdella kilolla! Lankoja on noin 20 kiloa, joten siihen verrattuna se ei ole suuri määrä, mutta eron huomaa heti.

Itseasiassa panikoin hetken, kun seiskaveikkakeriä ei hirveämmin heti löytänytkään kaapin uumenista. Suurin osa sukkamateriaalista on purettavien pussissa ja vielä pitää tutkia pari muutakin muinaisten epäonnistuneiden projektin piilopaikkaa saadakseni tarpeeksi purettavaa. Näistä materiaaliesta muodostuu kymmenen paria perheen ja ystävien jalkoja lämmittäviä pareja(10 sukkaa x 100 grammaa = 1000 grammaa eli 1 kg). Toivottavasti tykkäävät. Etenkin kun luvassa ei ole mitään pliisua ruskeaa sukkaa vaan iloisia raitasukkia. Kuitenkin niin että saaja ilahtuu. Toivottavasti. Sukkaprojekti alkaa ensi kuussa heti kun olen löytänyt kaiken materiaalin ja loppuu jouluaattona. Sitten esittelen blogin puolella sukat.

Peitto koostuu viime vuoden lokakuussa ostetuista villalangoista, jotka värjäsin silloin itse. Langoista piti tulla villatakki, mutta kävikin niin, että pahoin värjäyksessä huopunut lanka oli aika karheaa ja villatakki jäi kesken. Peitossa karheus ei haittaa ja voihan peiton iskee seinällekin koristeeksi, jos siltä tuntuu. Alustavasti materiaalia on varattu 900 grammaa. Paloja on valmiina seitsemän kappaletta. Tarkoituksena on saada peitto valmiiksi ennen ensi vuotta, mutta nyt ainakin tuntuu, että saan peiton valmiiksi syyskuun aikana.

Red Sunny Spread

Red Sunny Spread

Blokkien malli on nimeltään Sunny Spread, joka on todella helppo. Luulin sitä vaikeaksi, kun joku sanoi niin, mutta ensimmäisen blokin jälkeen en ole lainkaan katsonut ohjeita. Todella helppo malli ja todella helppo oppia. Ainakin minulle.

Tuntuu mukavalta ajatella tulevaa syksyä ja alkutalvea, kun tietää, että iso määrä lankaa oletettavasti lähtee pois. :)

Ei kommentteja: