maanantai 23. elokuuta 2010

Syksy ei ole mustaharmaa vaan värikäs!

Viikonlopun käytin ahkeraan siivoamiseen: imuroin, pesin lattioita, järjestelin kaappeja. Tämän viikon työtehtäviä ovat verhojen ja ikkunoiden pesu sekä työpöydän järjestely. Uskokaa tai älkää, viimeisin on työtehtävistä hankalin.

Tänään pohdin, kummasta kirjoittaisin ensin: lankaostoksista vai lauantaina aloittamastani huivista? Päätin aloittaa langoista, jotta saan aiheen pois alta. Kärsin nimittäin langanostomorkkiksesta. Kärsimys on lieventynyt, mutta enää ei tee mieli ostaa lankaa. Etenkin kun tätä kirjoittaessani kuulin, etten päässyt edes työhaastatteluun siitä työstä mitä hain. Siis ei extra rahaa, ei lisää lankoja. Mennään sillä mitä on. Tähän pahaan mieleen ei auta edes uudet langat.

Mutta ne uusimmat langat. Viime lauantaina ostin seuraavaa:

Rowan Felted Tweed
Rowanin Felted Tweediä Minimalist-neuletakkia varten. Väri on Rage ja täydellinen punainen. Jostain syystä Minimalistin pitää olla punainen. Aloitan neulomaan ehkä syyskuussa ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan aion tehdä ensin mallitilkun(!). Koska lanka oli kallista, ei sitä kannata tuhlata.

Cascade Heritage
Puoliso pyysi kauniisti, että neuloisin hänelle sormikkaat. No värin perusteella Cascaden Heritage tuli valituksi ja sormikkaat menevät puikoille lähiaikoina.

Sitten tänään postissa tulleet handulaiset. Ilu osaa kyllä värjätä lankoja, kun ruskean inhoaja yhtäkkiä tykkääkin ruskeasta! Ensimmäinen on merino-alpakkasukkalankaa, kaksi jälkimmäistä kotimaista sukkalankaa. Ensimmäinen superpehmeä ja kaksi jälkimmäistä hieman karheampia. Tiedossa on unisukat ja kahdet perussukat.

Handu Merino-alpakkasukkalanka

Handu Kotimainen sukkalanka

Handu Kotimainen sukkalanka

No pitäisi minun ainakin kolme kerää ostaa lankaa: keskeneräisiin sukkiin yksi lisäkerä ja isän hattuun kaksi kerää. Ne menevät ensi kuun ostoerään.

Ei kommentteja: