tiistai 7. syyskuuta 2010

Ajatusjuoksua.

Kerronpa teille erään pohdintahetken, jonka seurauksena olen säästänyt monta euroa, itkuntiherrystä kun lanka loppuu kesken enkä ole rynnännyt kauppaan ostamaan lisää lankaa. Tänään ostin kyllä kaksi kerää Tico Ticoa, mutta se ei liity tähän.

On olemassa mallit A, B ja C sekä langat X, Y ja Z.

Malli A on pitkä neuletakki, jossa ei ole lainkaan nappeja tai muita kiinnitysmekanismeja. Se on siis liivi, jossa on hihat. Lankaa X on 700 grammaa, eli juuri tarpeeksi malli A:n toteutukseen.

Malli B on 3/4-hihainen rento neuletakki. Lankaa Y on 550 grammaa, mutta se ei ihan riitä. Paitsi jos haluaa lyhyet hihat. Keriä ei saa enää lisää, koska väriä ei löydy enää.

Malli C on lyhythihainen neuletakki, jossa on hakaset edessä kiinnityksenä. Lankaa Z on 350 grammaa, mutta malliin tarvitsisi 400 grammaa vähintään.

Voiko joku arvata miten ajatuskulku seuraavaksi eteni?

Tajusin, etten halua pitkää neuletakkia. En edes pidä pitkähelmaisista neuletakeista. Sen sijaan Malli B näyttäisi tosi hienolta langalla X. Muutama kerä jäisi yli, mutta puuvillalangalle löytyy aina käyttöä. Lanka Y sopii hyvin malli C:n toteuttamiseen ja lankaa on yllin kyllin. Langan Z voi käyttää johonkin kesätopin malliin, johon se oli alunperin tarkoitettu.

Malli B:n neulomisen aloitan joskus tämän ja ensi kuun aikana.

2 kommenttia:

Raiku kirjoitti...

Ääh, taidan olla liian väsynyt, kun en jotenkin tajunnut nyt mitään. Enkä jaksa lukea tekstiä toista kertaa älytäkseni. :D

Mutta Novitaa ei ainakaan kannata ikinä ostaa, siis ainakaan jos ei tee ostamastaan heti jotain, nimittäin niistä langoista ehtii kyllä aina kadota kaikki kaupoista ennen kuin ehtii mennä ostamaan sitä puuttuvaa sataa grammaa...

Ladetsu kirjoitti...

Ehkä se oli väsyksissä sekavasti kirjoitettu. :D

Totta. Etenkin kun lankavalikoima muuttuu puolen vuoden välein ja langan tarpeen tajuaa liian myöhään. :/