perjantai 1. lokakuuta 2010

Puolukkaa ja mustikkaa.

Jospa aloittaisin esittelemään niitä valmistuneita töitä, joista olen jaksanut ottaa kuvan... Viime kuussa sain kulutettua yli 600 grammaa lankaa ja elokuussa yli 700 grammaa lankaa. Sen sijaan ostoksia kertyi ihan liikaa... Onneksi langanostoinnostus on laantumaan päin ja jokin vanha käsityöinnostus on palaamassa takaisin. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Ensimmäiseksi esitellään huivit, sitten seuraavassa tai sitä seuraavassa postauksessa hatut. Sain elokuussa ja syyskuussa valmiiksi huivin, siis yhteensä kaksi huivia. Otsikko viittaakin huivien väreihin, ensimmäinen on punainen ja jälkimmäinen violetti.

Berry Simple Shawl
Malli: La La' Simple Shawl(Ravelry)
Lanka: Handu Paksu merinovillalanka, Totinen marjanpunainen, 200 grammaa
Puikot: 5mm

Tästä huivista tuli ihanan lämmin ja pehmoinen. Nyt passaa kulkea pakkassäässä. Ei palellu kurkku tai niska. Ohje on todella helppo. Jos haluaa harjoitella huivien neulomista, niin tästä on hyvä aloittaa.

Herbivore

Malli: Herbivore(Ravelry)
Lanka: Handu Merino-alpakkasukkalanka, Totinen purppuralila, 100 grammaa
Puikot: 4mm

Friends if Ilu's yarn -ryhmässä alkoi syyskuun alussa Herbivore KAL(eli knit along, neulotaan yhdessä). Aloitin omani syyskuun ensimmäinen päivä ja viikko sitten sain huivin valmiiksi. Tykkään. Lämmittää mukavasti hartioita ja huivi on tarpeeksi iso. Malli on myös helppo, tosin hieman puuduttava.

Sellasta. Laskeskelin eilen koko vuoden ostokset ja kulutuksen. Jos ostan vielä sen sallitun 400 grammaa, nousevat ostot 14 kiloon lankaa(!!!). Kulutus on taasen kuusi kiloa, mutta mikäli saan ne työt valmiiksi, jotka olen aikonutkin tämän vuoden puolella, saan siihen lisää kolme kiloa eli kulutus nousisi 9 kiloon. Se olisi yli puolet.

Ensi vuonna sitten pienennetään varastoa, jos tänä vuonna oli tarkoituksena suurentaa sitä. :)

Ei kommentteja: