maanantai 24. tammikuuta 2011

Langanostopohdintoja.

Olen ollut hankkimatta lankaa pari viikkoa. Olo on aika ahdistunut, etenkin kun samaan aikaan yritän vierottaa itseäni karkista ja herkuista. Tosin jälkimmäisen kohdalla ei ole kyseessä totaalilakko, vain syömisen vähentäminen esimerkiksi viikonloppuihin. Ja toisaalta sen vähentämisen aloitin jo viime toukokuussa ja olen päässyt puoleenväliin. Välillä tulee vain takapakkeja. Mutta täytyy muistaa, että ennen ostin ihan turhia rättejä(niistä 90% on lähdössä kierrätyskeskukseen) ja nykyään mietin useampaan otteeseen ennen kuin ostan uuden vaatteen!

Lankojen suhteen kaikki viime vuoden lakot päättyivät huonosti. Minulla on kuitenkin nyt hyvä syy olla ostamatta lankaa ja olen motivoitunut pitämään päätökseni: Olemme alustavasti suunnitelleet vaihtoon lähtemistä ensi lukuvuonna ja suuntana on aika varmasti Saksa. Rahaa siis pitää säästää, että voi vaihdossa matkustella ja ostaa lankaa. Enemmän kuitenkin matkustella ja kokea se kaikki mahdollinen, minkä vaan voi. Vielä kun pystyy.

Olen valmiiksi jo miettinyt langanostokriteerejä vaihdon ajaksi, koska ei siihen matkalaukkuun voi tunkea sitä 10 kiloa lankaa(heh). Ostettavat langat ovat sellaisia, joita Suomessa ei saa: ihania värejä, materiaaleja jne. Ja omaa järkeä saa käyttää. Katsotaan kuitenkin, yritän olla innostumatta liikaa ennen kuin kaikki on varmaa.

En minä kuitenkaan aio olla täysin lankoja ostamatta. On nimittäin eräs neuletakki, joka minun täytyy neuloa mielellään ennen Saksaan lähtöä. Odotan kuitenkin juuri sopivan langan ilmestymistä: villatakin väriksi tulee sellainen eteerinen ja salaperäinen vaaleanpunainen. Ei kuitenkaan pastellinen! Minä ja minun ideani eivät kuitenkaan aina käy yksi yhteen, joten saa nähdä. Värillinen vuosikiertokulkuni on näköjään pinkki-punainen-violetti.

Joka tapauksessa kevät ja kesä ovat aikaa, jolloin rahaa ei mene juurikaan vaatteisiin. Langoissakin on siinä ja siinä, meneekö(esimerkiksi Novitan uusin värikartta ei sykähdyttänyt). Kun on vallalla kausi, jolloin pastellit ja beige on ihquimmat värit, ei hirveämmin huvita mennä kauppaan. (tää oli tällainen randomkommentti)

Niin ja kun kerran en suuria määriä tuhlaa lankaan rahojani, ajattelin osallistua Ilun sukkaklubiin, josko sellaista on tulossa.

Ai niin. Tähän asti olen murehtinut, miten paljon sitä tulikaan tuhlattua lankoihin viime vuonna. Eilen tajusin, että minunhan pitäisi miettiä, että kuinka monta euroa tänä vuonna säästänkään, kun neulon viime vuonna ostettuja lankoja!

Ei kommentteja: