torstai 6. tammikuuta 2011

Maggies Square aka vuoden ensimmäinen valmistunut työ

Sanoinkin edellisessä postauksessa, että vuoden ensimmäinen kulutus on tullut. Osallistuin täksi vuodeksi Ravelryssä 2011 Crochet Block-A-Month CAL -ryhmään. CAL tarkoittaa sanaa(vai sanoja?) crochet-along eli virkataan jotain samaa yhdessä. Tässä ryhmässä virkataan joka kuukausi ainakin yksi blokki, joista kootaan loppuvuodesta peitto. Vaihtoehdot ovat 12 tai 6 tuumaiset blokit, ja lisäksi voi tehdä vielä lisäblokin, jos on tarve. Itse teen noita 12" blokkeja ja voin sanoa, että ensimmäinen oli aika tuskallinen. Ihan kuin olisin virkannut tyynynpäällistä(12 tuumaa on 30,5 cm).

Maggies Square

Malli: Maggies Square, Drew Emborsky
Lanka: Novita Tennessee, 74 grammaa
Koukku: 4mm

Päätin tehdä peiton Novitan Tennesseestä. Tämän myötä langan olisi tarkoitus kadota lankalaatikosta melkein kokonaan(sininen ei sovi muiden kanssa, joten se jää jäljelle). Mutta ongelmaksi saattaa koitua se, että lanka loppuu kesken. Minun laskujeni mukaan jämäkeristä ei riitä ihan kaikkien palojen virkkaamiseen, jos keskimäärin menee 70 grammaa jokaiseen. No, jos joudun ostaa kerän tai kaksi, ei se haittaa, jos nuo ällöt pastellivärit menevät samalla.

Niin, tuon ensimmäisen piti olla kokonaan vihreä. No ei ole, koska lanka loppui kesken(sitä jäi 4 grammaa jäljelle). Joten peittoon tulee kuusi täysin tai melkein yksiväristä ja kuusi moniväristä, joihin ne pienimmätkin jämät käytetään.

Tästä taitaa tulla aika kiva vuosi!

Ei kommentteja: