lauantai 29. tammikuuta 2011

Paksuilla puikoilla ja paksusta langasta.

*Huom. Luvassa on bloggaajan pohdintoja ilman kuvia, koska bloggaaja on laiska, eikä jaksa ottaa kuvia keskeneräisistä toista(saatika niistä viime vuonna valmistuneista). Toisaalta harmaa apea ilma ei ole omiaan kuvien ottamisen varalle.*

Neulemaailman sisäpiirin eli Ravelryn ulkopuolella vallitsee Novitan luotsaama paksulla langalla ja paksuilla puikoilla saat nopeasti ja helposti valmista - ajatusmaailma. En ole koskaan oikein välittänyt paksusta langasta, en edes lapsena(barbille ei oikein voinut virkata vaatteista bulky-vahvuisesta langasta). Paksut puikot ovat minusta vastenmieliset: 5,5mm on paksuin, jolla ilman hampaidenkirskuntaa jaksan neuloa. Paksut langat ovat mielestäni sympaattisen näköisiä, mutta en niille suurempaa käyttöä keksi. Ehkä jokin pipo tai huivi, mutta se ei ole sen arvoista, että paksujaa puikkoja jaksaisi heiluttaa.

Ohuempien lankojen puolella olen lähes kaikkiruokainen(materiaalimieltymykset rajoittavat). Mieluiten neulon puikoilla 2-4 mm ja fingeringistä worstediin. Yritän laajentaa vielä pitsilankojen puolelle, mutta se vaatii työtä(ja hermoja). Ehkä kaikista mieluiten pidän fingeringistä ja sitä minulla on kaikista eniten. Materiaaleista eniten pidän villasta, silkistä ja merinosta.

Kuten arvata saakkaan, kokeilin hypätä tuonne "tavisneulojien" puolelle. Ostin joulukuussa paksua lankaa(Dropsin Eskimoa) ja paksut puikot(10mm Addin pyöröpuikot). Keskiviikkoiltana kaivoin tarvikkeet esille ja aloitin Modern Gardiganin. No, kyllä on valmistunut nopsaa: vartalo on kainaloihin asti valmis ja tänään sain vasemman hihan valmiiksi. Mutta: hihat joudun neulomaan tasona ja neulomaan saumat(hyi), koska en kehtaa ostaa 10mm sukkapuikkoja. Mihin minä niitä tartteisin, kun tämän jälkeen en koske ainakaan vapaaehtoisesti >5,5 puikkoihin. Muutenkin tuo kympin pyöröpuikko on kauhean jäykkä ja koliseva.

No tulipaha kokeiltua. En edelleenkään tajua miksi kukaan haluaa vapaaehtoisesti neuloa paksusta langasta ja paksuilla puikoilla.

Ehkäpä saan neuleen valmiiksi ennen kuun loppua. Lisäksi saan toisenkin työn valmiiksi, joten saan tälle kuulle lisää kulusta.

4 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Neulon paksusta langasta lapsille neuletakkeja (ne on käytännöllisiä ja söpöjä), saapassukkia (joita lapset köyttävät useammin kuin useimmat aikuiset) sekä nuoremmalle lapselle sukkia talvikenkiin; hänellä on niin kapeat jalat, niin paksut sukat vähän auttavat tuomalla jalkaan leveyttä. Eli mm. näihin käytän paksumpia lankoja ihan vapaaehtoisesti. ;)

Ladetsu kirjoitti...

Hmmm. Pitääpä varautua sitten tulevaisuuden varalle, en muistanut enää, että lapsena paksut villasukat oli jatkuvasti jalassa. :)

Tuazophia kirjoitti...

Noh, saman efektin saisi varmaan ohuella langalla neulomalla kolmella samanaikaisella kerällä kirjoneuletta, mutta muistin taas joogasukkia neuloessani, että kirjoneule ei ole mun juttu. ;)

Ladetsu kirjoitti...

Kolmen värin kirjoneule on aika tuskasta. Vaatisi aika paljon harjoittelua ennen kuin lähtis luonnistumaan. Joskus olen kokeillut(ja purkanut). :D