sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Lempikirjoja: Oodi Pitsikirjalle.

Ajattelin esitellä lempi(käsityö)kirjojani täällä blogissa. Lista on tällä hetkellä aika lyhyt: yhteensä neljä kirjaa ovat lempikirjojani. On minulla kirja poikineen tuossa kirjahyllyssä ja lisää toisessa, mutta ylimpiä lemppareitä ovat nuo neljä. Ja ensimmäinen niistä on Pitsikirja.

Pitsikirja

Pitsikirja on kirja pitseistä(yllättävää, eikö vain?). Se kertoo pitsin historiasta, eri pitsityypeistä ja antaa yksinkertaisia ohjeita niin pitsin tekemiseen kuin sen käyttämiseen somistuksena esimerkiksi vaatteissa. Mikään tekniikkakirja tämä ei ole. Se on oikeastaan inspiraatiokirja: Pitsikirja innostaa pitsin tekemiseen ja vaatteiden koristeluun pitsillä; se innostaa tekemään itse. Kuvat ovat erittäin kauniita ja inspiroivia. Ehkä juuri siksi Pitsikirja on lempparini: se inspiroi. Kannattaa lukea myös Pitsikirjablogi. Blogi sai minut tykkäämään entistä enemmän kirjasta(ja pitseistä).

Joten Pitsikirjan inspiroimana kuvasin pienen pitsikokoelmani teille: suurin osa on omittu äidiltä(äiti ei enää ompele, joten ei tarvitse pitsejä) ja osan mummi antoi lahjaksi vuonna miekka ja kirves(olin silloin vielä lukiossa).

Lace collar?

Tästä tulisi kaunis kaulus johonkin herkkään paitaan tai mekkoon.

Lace collar?

Tän mummi on ite virkannut. Nätti.

P4091148

P4091152

P4091156

Sitten lajitelma reunapitsejä. Osan olen aikoinaan tuhlannut ompelutöihin, mutta onneksi en kaikkia. Hyvin riittää hameiden ja mekkojen helmoihin, pussukoiden ja laukkujen koristamiseen.

Koska tartten lisää pitsejä, olen tutkinut lävitse koko kirjahyllyni pitsiohjeiden toivossa. No löysin vähän ohjeita. Tosi vähän. Niinpä minun täytyy tilata toiselta puolen maapalloa kaksi ohjekirjaa(kunhan jaksan ensi viikolla ja joku ei ehdi ennen minua). Lisäksi kiroan ankarasti sitä päivää, kun antikvaariossa tuli vastaan joku Mary Oljen pitsikirjoista ja minä en sitä ostanut, koska "hyi 11€ jostain vanhasta kirjasta on ihan kauheesti". Tyhmä minä. Ehkä pitäisi myös kysyä mummilta, että onko hänellä reunapitsiohjeita.

Pitsi-innostukseni tunnustettuani voidaan odottaa päivää, jolloin kaikissa vaatteissa on somistuksena pitsiä. No ehkä ei, liika on aina liikaa, mutta joihinkin vaatteisiin pitsi tuo sen tarvittavan lisäsäväyksen.

Tykkääkö joku muukin pitseistä?

Ei kommentteja: