sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lempiväripeitto I.

Kuten moni muukin bloggaaja, minulla on ollut ongelmia bloggerin kanssa. En ole pystynyt kommentoimaan laisinkaan sen jälkeen, kun ongelma ilmeni. En edelleenkään pysty kommentoimaan. Se on ollut harmi: minä harvoin kommentoin, mutta tällä viikolla olisin voinut joka päivä kommentoida toisten postauksia. Paitsi että oho hups blogger ei päästä kommentoimaan. Siksi blogi on ollut hiljaa. Ja myös siksi, että olen ollut ahkera virkkaaja ja neuloja.

Sain Lempiväripeitto I valmiiksi viime tiistaina. Palojen virkkaamisen aloitin tammikuun alussa, isot palat olivat valmiita huhtikuun alussa ja viimeinen pieni pala taisi valmistua joko viime sunnuntaina tai maanantaina. Nyt toukokuun puolella alkoi jo palojen virkkaaminen väsyttää, joten otin käyttöön vanhan kikan: aloin yhdistää paloja toisiinsa. Peitto tulikin valmiiksi suhteellisen nopsasti.

P5251252

Peitosta tuli iso. Novitan Seiskaveikkaa meni siihen yli puolitoista kiloa! Kaikki harmaat, pinkit ja punaiset kerät tuli virkattua. Koska lanka olisi loppunut kesken, otin mukaan vielä keltaista Seiskaveikkaa. Palat yhdistin kammovärisellä neonkeltaisella Seiskaveikalla, jota sitäkin meni yli kerä! Yllättäen neonkeltainen piristi muuten liian harmaata peittoa.

P5251259

Peitosta tuli nätti. Lankakaapissakin huomaa, että puolitoista kiloa on kadonnut. Seuraavan puolentoista kilon peiton langat(Seiskaveikkaa yhtälailla) odottavat nätisti korissaan, että alkaisin virkata niitä. Peiton nimeksi tulee Lempiväripeitto II. Sen peiton jälkeen Seiskaveikkaa riittää vielä yhteen peittoon, joka onkin neulottu. Sen jälkeen Seiskaveikkaa ei pitäisi olla enää paljoa jäljellä(toivottavasti).

Lempiväripeitto I:sen valmistumisen jälkeen olen neulonut ahkerasti neuletakkia ja sain sen tänään valmiiksi! Jee! Vaikka lankaa on tullutkin ehkä hieman liikaa tässä kuussa, ahkeroinnilla olen saanut kuukauden reilusti miinuksen puolelle. Tässä tämän viikon aikana on ollut paljon kiusauksia ja on ollut vaikea olla tilaamatta mitään, mutta josko sitä jaksaisi olla kiltisti edes kuun loppuun asti.

Minäpä rupean nyt neulomaan raitahuivia kesää varten. Vielä ehtii.

4 kommenttia:

MinskuH kirjoitti...

Ihana peitto! Saisinpa joskus itsekin virkattua peiton, langathan siihen toki on jo ollut hankittuna pitkään :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihana peitto!

-hillanen

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Peitossa on hieno "rytmi" väreissä ja muodoissa. Kauniisti sopivat keltainen ja punaiset harmaan kanssa. Ja aika kova työ tuossa on varmasti ollut...

Ladetsu kirjoitti...

MinskuH, Kiitos. Peiton virkkaaminen on iso projekti. Etenkin ison peiton, vauvan unipeitto olisi huomattavasti nopeampi toteuttaa.

Hillanen, Kiitos.

Prosessineuloja, Tästä peitosta tuli hienompi kuin uskoinkaan. Paljon virkkaamista se teetti, mutta peitto on vaivan arvoinen. :)