torstai 7. kesäkuuta 2012

Pitsin lumoissa.

Vuodenvaihteessa jäin nuolemaan näppejäni, kun Jane Austen Knits -lehti ilmestyi ja kaikki men -en saanut yhtään numeroa itselleni(tosin olin silloin todella sairas, joten ei ihme). Tietysti lehteä saa vieläkin digiversiona, mutta digiversio on aina digiversio eikä ilman väriprintteriä se olis mulle hyödyllinen. Onneksi lehdestä ilmestyi uusi numero ja kumma kyllä, niitä oli paljon jäljellä vielä Akateemisessa. Sain siis vihdoinkin edes yhden Jane Austen Knitsin.

DSC00719

Lehdessä on todella kivoja malleja. Etenkin pitsihuivit ja sukat ovat minun mieleeni. Laskeskelin, että 8 mallia noista 31 mallista neulon varmasti ja 8 olisi sellaisia ehkä jos inspis iskee. Muut mallit ovat toki kauniita, mutta eivät sellaisia, joille tulisi käyttöä. Visuaalisesti lehti on myös kaunis.

Kuvassa näkyy myös Chiaogoon Red Lace -pitsipyöröt. Tilasin noita ensin kolmet ja sitten nuo kuvassa näkyvät(eli yhteensä neljät). Ovat muuten tosi hyviä pyöröjä! Taidanpa ajan kuluessa vaihtaa koko varastoni noihin. Just nyt neulon neuletakkia 3,5mm puikoilla Dropsin Baby Merinosta ja neule etenee sutjukkaasti. Toisin kuin pitsiaddit, näistä ei jää sellaista kauheaa hajua käteen. Puikot ovat myös hyvin jämäkät(tosin joku onnistui jo aiheuttamaan lommon puikkoon...) ja silmukat soljuvat hyvin puikolla. Me is very happy. Niin, tilasin sitten nämä puikot Etsystä Ameriikasta asti, mutta näitä saa myös Villavyyhdistä.

Mutta pitsineulonta saa vielä odottaa, koska yritän ensin saada näitä keskeneräisiä valmiiksi. Kuten olen aikaisemmin maininnut, haluan neuloa varastoani tyhjemmäksi. Ehkäpä peräti 10 kiloa pienemmäksi(kuinkahan pitkään siinä menee?). Virkkuupeitto vie 300 grammaa varastolankoja ja sitten tänä vuonna ostettuja noin 400 grammaa. Virkkuutyyny vie vähemmän, en ole vielä laskenut. Edellisessä kappaleessa mainitsemani neuletakki vie max 400 grammaa lankaa(koska lankaa on vaan sen verran). Tänä vuonna olen neulonut todella vähän, joten saa nähdä kuinka paljon saan neulottua ja virkattua vuoden loppuun mennessä.

Ajattelin haastaa itseni neulomaan yhden sukkaparin kuukaudessa. Minulla kun tuota sukkalankaa riittää ja malleja on jonossa todella monta. Ensin ajattelin osallistua Sock Knitters Anonymous -ryhmän Sockdown-haasteeseen, mutta huomasin, että säännöt ovat muuttuneet aika paljon viime vuoden aikana ja vanne tuntuu kiristävän useamman päätä liikaa. Joten neulon sukkia sitten ilman haasteita omaan tahtiini. Samalla harjoittelen Ravelolympicksia varten, jossa neulonkin sitten sukkia. Mutta siitä lisää lähempänä h-hetkeä eli heinäkuussa.

On vaikea olla ostamatta lankaa. Nyt sitä vasta huomaakin, että kuinka tärkeä osa harrastusta se oli. Mutta päätös pidetään ja seuraavan kerran lankaa tulee elo-syyskuun vaihteessa.3 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Elo-syyskuun vaihde on ainakin minulle sellainen "neulojan joulu" kun useimpien lankafirmojen ja lehtien syksyn mallistot ovat ilmestyneet :D
Ei hullumpi aika lopettaa lankalakko!

Emma kirjoitti...

Haa, kiitos muistutuksesta! Pitääpä nakittaa velipoika hakemaan miullekin tuo :D

Ladetsu kirjoitti...

Prosessineuloja: Joo ja sitten lokakuussa on käsityömessut! Mutta vaikka lakko loppuu väliaikaisesti, ei parane ostaa liikaa lankaa. Muuten saa lakkoilla vähän pidemmän aikaa. :D

Emma: Ole hyvä. :)